10. Studiul de Fundamentare privind evaluarea impactului social

Speranța medie de viață este mai scăzută în zonele rurale din cauza unor servicii slabe de asistență medicală (doar un medic de familie pe comună sau chiar la două comune, deservind 1000-2000 de pacienți, infrastructură medicală aproape inexistentă). Interesul tinerilor absolvenți de medicină pentru astfel de zone rămâne scăzut.

Cea mai mare parte a infrastructurii medicale publice cu acoperire județeană și chiar regională se află în Cluj-Napoca. Clinicile Spitalului Județean de Urgență Cluj sunt amplasate în clădiri vechi, dispersate în tot orașul, ceea ce îngreunează mobilitatea pacienților și a medicilor. Unele dintre spitalele județene specializate, cum ar fi cel de pediatrie, nu au clădiri adecvate.

Majoritatea centrelor de asistență socială publice și private existente se concentrează pe o gamă destul de restrânsă de beneficiari (copii, persoane în vârstă cu probleme medicale), în timp ce alții (cum ar fi victime ale violenței în familie, adulți cu dependențe, tineri cu dizabilități etc.) sunt slab deserviți, mai ales în afara municipiului Cluj-Napoca.

Banca Mondială a identificat în județul Cluj 10 comunități rurale marginalizate, pe lângă unele zone urbane (Pata Rât, Turda etc.) care se confruntă cu riscuri de excludere socială.

Documentația completă

Click pe butonul alaturat pentru a descarca documentația completă.

Distribuie această pagină


Hărți

Dă clic pe imaginea cu harta dorită pentru a mări imaginea, sau apasă pe butonul de download pentru a descărca harta la rezoluție mare.

Poze de la atelier

Poze de la evenimenul PATJ Cluj | Sănătate și servicii sociale
Joi, 28 noiembrie 2019 la 10:00 – 12:00
Centrul Interdisciplinar pentru Știința Datelor
Avram Iancu 68, 400083 Cluj-Napoca

Poze de la evenimenul PATJ Cluj | Educație universitară
Vineri, 29 noiembrie 2019 la 09:00 – 11:00
Centrul Interdisciplinar pentru Știința Datelor
Avram Iancu 68, 400083 Cluj-Napoca