1. Studiul de Fundamentare privind cadrul natural, zonele naturale protejate și mediul

Deși a fost pus în aplicare cu unele întârzieri, un sistem integrat de gestionare a deșeurilor din județ va intra în vigoare începând cu 2020, rezolvând majoritatea problemelor legate de colectarea deșeurilor selective, transport, reciclare etc. Există încă probleme la nivel județean în ceea ce privește depozitarea ilegală a deșeurilor (mai ales a celor care provin din sectorul construcțiilor) în zonele publice.

Clujul este județul din România cel mai bine aprovizionat cu apă, mai ales datorită investițiilor mari din fonduri europene realizate de cei doi operatori regionali.

Potrivit Greenpeace, Clujul este una dintre zonele din România care a fost afectată de defrișările ilegale masive. Unul dintre motive este coordonarea insuficientă între diferitele instituții care se ocupă de gestionarea și conservarea zonelor forestiere.

Analiza datelor din satelit a indicat existența insulelor de căldură urbană (UI) în teritoriile urbane acoperite de uzine industriale și parcuri logistice, dar și în cartierele comuniste cu o densitate ridicată de blocuri cu 10 etaje. În general, temperatura medie anuală crește la nivel de județ.

Creșterea temperaturii medii a scăzut suprafața potențial afectată de alunecările de teren, dar numărul gospodăriilor afectate de astfel de pericole a continuat să crească, în special din cauza planificării urbane neprofesioniste.

Documentația completă

Click pe butonul alaturat pentru a descarca documentația completă.

Distribuie această pagină


Hărți

Dă clic pe imaginea cu harta dorită pentru a mări imaginea, sau apasă pe butonul de download pentru a descărca harta la rezoluție mare.

Poze de la atelier

Poze de la evenimenul PATJ Cluj | Mediu și schimbări climatice
Marţi, 19 noiembrie 2019 la 10:00 – 12:00
Centrul Interdisciplinar pentru Știința Datelor
Avram Iancu 68, 400083 Cluj-Napoca